Aparte ‘Family lane’ en nieuwe drop-off parking op Brussels Airport

Aparte 'Family lane' en nieuwe drop-off parking op Brussels Airport

Brussels Airport gaat op de drukste dagen van de kerstvakantie een aparte lijn vrijmaken voor gezinnen met jonge kinderen bij de handbagegecontrole. Dat maakt de luchthaven bekend in een communiqué. Verder komt er ook een nieuwe drop-off parking voor vertrekkende passagiers. Brussels Airport verwacht ongeveer 180.000 passagiers in de aanloop naar de kerstdagen. Ondanks de aanslagen van 22 maart op de luchthaven, zijn dat er ongeveer evenveel als vorig jaar. De absolute topdag is vrijdag 23 december. Dan verwacht de luchthaven 65.000 passagiers.

Om alles in goede banen te leiden, zullen gezinnen met jonge kinderen aan de handbagagecontrole in een aparte ‘family lane’ kunnen aanschuiven. “Zo hebben ze alle ruimte en tijd om met de kinderen door deze controle te gaan en krijgen ze wat extra hulp bij de kinderwagens en babyvoeding”, klinkt het in het persbericht.
Daarnaast heeft de luchthaven vandaag een nieuwe drop-off parking geopend, die zich op het niveau van de bushalte bevindt. Van daaruit kunnen passagiers via een overdekte wandelroute naar de terminal.

Brussels Airport benadrukt dat de parking “uitsluitend bedoeld is om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten”. Parkeren mag er niet en de bestuurder mag het voertuig ook niet verlaten.
“Wie passagiers wil begeleiden naar de vertrekhal of passagiers komt ophalen, kan terecht in de parkings P1, P2 en P3”, aldus de luchthaven.

bron: Belga