Acht Rode Duivels kunnen "Devil of the Year" worden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Acht Rode Duivels maken kans om "Devil of the Year" te worden. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalfederatie maandag bekend. In alfabetische volgorde gaat het om Christian Benteke, Yannick Carrasco, Laurent Ciman, Thibaut Courtois, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens en Radja Nainggolan. Bij de vijftien wedstrijden (9 zeges, 4 nederlagen, 2 gelijke spelen) konden supporters hun "Devil of the Match" kiezen. Dat leverde acht verschillende namen en zo acht genomineerden voor de "Devil of the Year" op. Benteke was Duivel van de Match in Gibraltar-België (0-6), Carrasco in Nederland-België (1-1), Ciman in België-Noorwegen (3-2), Courtois in Portugal-België (2-1), België-Spanje (0-2) en België-Italië (0-2), Hazard in Cyprus-België (0-3) en Hongarije-België (0-4), Lukaku in België-Ierland (3-0), Mertens in België-Estland (8-1), België-Bosnië (4-0), België-Finland (1-1) en Zwitserland-België (1-2), Nainggolan in Wales-België (3-1) en Zweden-België (0-1).

Kevin De Bruyne, die wel op de long list stond voor de Gouden Bal en The Best FIFA Player, werd geen enkele keer tot Duivel van de Match verkozen en kan bijgevolg ook geen Duivel van het Jaar worden.

Stemmen kan via de website van de KBVB. Deelnemers maken kans op een meet and greet voor twee personen met de Devil of the Year.

bron: Belga