Werken bij t-groep: « Ik voelde me meteen welkom »

Na één online sollicitatieformulier, twee gesprekken en een assessment mocht Emily Huyghebaert in juni onmiddellijk bij t-groep beginnen. Ze twijfelde dan ook geen minuut toen ze haar vroegen om te starten bij t-office, de afdeling met expertise in de selectie van hogere bedienden en gespecialiseerde profielen. De warme welkom die ze er kreeg, deed haar enorm veel deugd.

Emily Huyghebaert wist het al heel lang: met haar diploma bedrijfspsychologie wilde ze een job binnen een rekruterings- en selectiedienst. Toen ze de markt verkende, ontdekte ze ook t-groep. En wat ze over t-groep vernam, overtuigde haar om direct te solliciteren.
“Ik hoorde hoe fantastisch de job was, met leuke collega’s en leidinggevende”, zegt Emily. “Elke dag heb je contact met mensen die een job zoeken, plus klanten en bedrijven in je regio. Dat menselijke contact, daar was ik naar op zoek. Voor mij geen saaie bureaujob.”

Persoonlijk gesprek

Emily voelde onmiddellijk het belang van persoonlijk contact binnen t-office. “Na mijn online inschrijving, kreeg ik al snel een telefoontje van Lien, mijn huidige verantwoordelijke”, vertelt Emily. “Het gesprek met Lien verliep heel vlot en positief. Ze nodigde me uit voor een eerste ontmoeting, waardoor ik me direct welkom voelde. Enkel als er een klik was tussen ons, mocht ik door naar de volgende ronde: een assessment en een sollicitatiegesprek met HR op de hoofdzetel in Mechelen. Bij veel bedrijven zie je dat andersom. Eerst nemen ze anonieme testen af en pas later ontmoeten ze de persoon in kwestie. Onze aanpak bij t-groep voelt veel warmer, persoonlijker en opener aan.

Eerste job en meteen bingo

En zo startte Emily haar eerste job bij t-office, perfect op haar lijf geschreven. Haar functie? Recruitment Consultant bij t-office West-Vlaanderen. “Ik vind de match tussen bedienden die werk zoeken en bedrijven die personeel zoeken”, zegt Emily. “Vaak gaat het over heel gevarieerde profielen, van administratieve krachten tot ingenieurs. Al onze kandidaten ontvangen we enkel op afspraak, zo nemen we de tijd om hen te leren kennen. Op kantoor zit ik samen met de collega’s van t-interim en da’s echt heel leuk. Er komen ook voortdurend mensen binnen op zoek naar een job of informatie en dat zorgt voor een dynamische en boeiende omgeving.”


Werken bij t-office, dat is …

Communicatief. Open en eerlijk communiceren is belangrijk. Bij het voorstellen van een kandidaat geven mijn collega’s en ik eerlijk onze (positieve en negatieve) feedback mee, plus tips over onboarding.

Gemotiveerd. Gedreven begeleiden we elke kandidaat in de beste omstandigheden naar een job die aansluit bij zijn of haar competenties. Daarom volgen consultants ook opleidingen voor een nog betere dienstverlening.

Teamgeest. Collega’s helpen elkaar, geven contacten door en werken samen als één hecht team. Bij t-office werken we ook heel persoonlijk


Deze kandidaten vonden in 2016 een job via t-office

“Kans gekregen”

Annelies Lanneau, 21
Administratief ondersteunend medewerker bij Wit-Gele Kruis

“Ik had geen administratieve ervaring en kreeg daarom geen kans bij werkgevers. t-office bood me wél de kans om computertesten te doen. Met mijn goede resultaten wisten ze het Wit-Gele Kruis te overtuigen om me toch uit te nodigen. Toen mocht ik als interim beginnen, met succes. Nu ben ik met zwangerschapsverlof, maar nadien wil het Wit-Gele Kruis me terug.”

“Piste naar vaste job”

Cherly Berth, 37
Administratief medewerker bij Havenbedrijf Gent

“Na 15 jaar wilde ik dichter bij huis werken, en liefst in een andere sector. Als interimkracht kon ik bij Havenbedrijf Gent beginnen. Op testbasis, zonder risico’s voor mij en mijn werkgever. Via interne aanwervingsprocedures hoop ik mijn ervaring opgedaan in de afgelopen maanden om te zetten in een vaste job.”

“Oplossing voor 50+”

Francis Van Laethem, 58
Backoffice administrator bij Fednot

“Als 50-plusser is een vaste job vinden niet evident. Zelfs niet voor iemand met mijn profiel en 22 jaar ervaring bij HP. Ik deed eerst enkele andere jobs, maar nu werk ik dankzij t-office bij Fednot aan de opzet van een backoffice. Na zes maand zou ik graag een contract tekenen en vast aan de slag gaan. Dat is echt mijn doel.”


Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner t-groep.