Twitterend meisje en 350 anderen uit Aleppo geëvacueerd

Foto Twitter

De evacuatie van burgers uit Oost-Aleppo is volop aan de gang. Al duizenden mensen zijn geëvacueerd, waaronder de 7-jarige Bana Alabed. Zo’n 1.000 resterende inwoners zouden zich nog in het zwaar getroffen deel van de stad bevinden.

Afgelopen week was er commotie rond een tweet van een 7-jarig meisje dat in Oost-Aleppo verbleef, die de indruk wekte dat ze gevangen was genomen door rebellen. Door de woorden “We zien elkaar een andere keer terug, liefste wereld”, maakte ze de hele Twittergemeenschap ongerust. #whereisbana was toen trending.

Deze week verscheen er echter goed nieuws op haar Twitterpagina. In een post laat ze weten geëvacueerd te zijn uit de oorlogstad. Samen met 350 anderen kon ze de zwaar belegerde stad ontvluchten. Dit is het resultaat van een overeenkomst, waardoor enkele duizenden burgers uit Aleppo mogen vertrekken in ruil voor de veilige doorgang van regeringsgezinde burgers in Syrische steden Foah en Kefraya.

Gisteren bereikten ons nog beelden van bussen gevuld met burgers die door rebellen in brand worden gestoken, als waarschuwing voor afvalligen die de stad proberen te ontvluchten.