N-VA vindt hetze over crisisvergadering onnodig

N-VA vindt hetze over crisisvergadering onnodig
Belga / T. Roge

De oppositie is niet van plan om de commotie over de crisisvergadering die Bart De Wever bijwoonde, zomaar te laten uitdoven. De N-VA-voorzitter vraagt zich ondertussen af “waar dit in godsnaam over gaat”.

“Hebben ze echt niets anders te doen?” Bart De Wever is op zijn zachts gezegd misnoegd over de vragen die gesteld worden over zijn aanwezigheid bij een crisisvergadering tussen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en toplui van de politie, een dag na de aanslagen in Brussel en Zaventem. “Ik zou een ander thema kiezen om politieke spelletjes te spelen.”

Maar de kans dat de oppositie het geweer van schouder zal veranderen is klein. Sp.a en Groen sluiten niet uit dat ze nieuwe hoorzittingen zullen eisen met de toplui die mee aan tafel zaten op die bewuste 23 maart. “Als de discussie over Bart De Wever niet wordt uitgeklaard, zullen we niet anders kunnen dan de aanwezige politiemensen uitnodigen”, zegt Stefaan Van Hecke, fractieleider van Groen in de Kamer.

Binnenlandminister Jambon wil de commotie zoveel mogelijk de kop indrukken. “Ik zeg u met het hand op het hart dat daar nul gekwalificeerde informatie is gegeven en dat alle informatie die daar uitgewisseld is, ik die vrijdag ook met de commissie gedeeld heb”, aldus Jambon. “Dus dit is echt much ado about nothing.” Een mening waar ook zijn voorzitter zich bij aansluit. “Ik vind het overbodig. In vredesnaam, er zijn vreselijke aanslagen gebeurd. Een minister stond op het punt om zijn ontslag te geven. Waar gaat dit over?”