Geen idee hoe te feesten voor nieuwjaar ? Check deze tradities

Werken er bij jullie ook mensen van over heel Europa? Of wil je eens op een andere manier nieuwjaar vieren op je werk? Mix tradities van verschillende Europese landen. Kies uit deze soms bizarre feestgewoonten…

Eet 12 druiven, zoals de Spanjaarden.

Eén druif bij elke klokslag die aftelt naar middernacht, nieuwjaar. Het brengt hen geluk het komende jaar.

Hang ajuinen aan de deur, zoals de Grieken.

Deze ajuinen aan de voordeur zijn het symbool van hergeboorte in het nieuwe jaar. Ze kloppen er ook hun kinderen mee op het hoofd om hen wakker te maken voor de kerkdienst.

Eet een enorme cake en gooi borden stuk, zoals de Denen.

De Kransekage is een steile schuine kegelvormige cake versierd met voetzoekers en vlaggen. De borden mag je de volgende dag bij je vrienden kapot gooien, om hen van veel vrienden te verzekeren.

Eet 12 maaltijden, zoals de Esten.

7 of 9 maaltijden zijn ook goed. Elke maaltijd geeft je extra mankracht het komende jaar. Laat wel over voor de geesten van je voorouders die op bezoek komen.

Voorspel de toekomst met tin, zoals de Finnen.

Ze gooien gesmolten tin in ijskoud water. Het metaal wordt vervolgens geanalyseerd in het kaarslicht. Zo wordt de toekomst voor het nieuwe jaar voorspeld.

Kijk zwart-wittelevisie, zoals de Duitsers.

Eens ze een klein marsepeinen varkentje hebben gegeten dat hen geluk brengt, nestelen ze zich voor de televisie. Op het scherm de komedie Der 90. Geburtstag uit 1963 in zwart-wit.

Vier nog eens kerst, zoals de Serven.

Met een kerstboom en cadeautjes van de Kerstman. Volgens de juliaanse kalender vieren ze nieuwjaar op 13 januari.

Bron: www.businessinsider.com