Van der Poel opnieuw te sterk voor Van Aert

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mathieu Van der Poel (Beobank-Corendon) heeft in Namen de zesde Wereldbekermanche veldrijden van het seizoen op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen reed op de Citadel in Namen de hele wedstrijd op het voorplan, al zag hij in de slotfase wereldkampioen Wout van Aert nog vanuit de achterhoede terugkeren. In de laatste ronde profiteerde Van der Poel van een foutje van de wereldkampioen om een kloof te slaan. Uiteindelijk kwam de Nederlander solo over de meet, voor Van Aert en Kevin Pauwels.

Mathieu van der Poel boekte zo een twee op twee dit weekend, zaterdag was hij in de Scheldecross in Antwerpen ook al te sterk voor Van Aert. Het is tevens zijn derde zege op rij in de Wereldbeker, waarin Van Aert riant aan de leiding blijft omdat Van der Poel de eerste twee wedstrijden van het seizoen moest missen wegens een blessure.

De zevende WB-manche van het seizoen wordt op tweede kerstdag in Heusden-Zolder gereden. In januari volgen er dan nog Wereldbekermanches in het Italiaanse Fiuggi (15 januari) en het Nederlandse Hoogerheide (22 januari).

bron: Belga