Jupiler Pro League - Racing Genk en Standard delen de punten in spannende topper

Racing Genk en Standard hebben zondagnamiddag in de topper van de 29e speeldag in de Jupiler Pro League in de Luminus Arena in Genk 2-2 gelijkgespeeld. Na een spektakelrijke eerste helft stond er bij de rust al 1-2 op het scorebord in het Genkse stadion. De Gambiaanse verdediger Omar Colley had Genk al na drie minuten op voorsprong gebracht, maar lang konden de Limburgers niet genieten van die voorsprong. Op het kwartier kopte de onvermijdelijke Orlando Sa een afgemeten voorzet van Junior Edmilson al tegen de netten. Voor de Portugese aanvaller van Standard was het al het negende competitiedoelpunt van het seizoen. De Rouches namen geen genoegen met de gelijke stand, en nog voor het halfuur hing de 1-2 al tegen de netten. Deze keer was het Ishak Belfodil die thuisdoelman Bizot te grazen nam na geharrewar in de zestien. Voor de rust zag Standard gangmaker Benito Raman wel nog uitvallen met een knieblessure. De voormalige Buffalo werd vervangen door Isaac Mbenza.

De invaller eiste na de pauze een hoofdrol op, want na 58 minuten moest de Luikenaar met rood naar de kant, waardoor Standard nog meer dan een halfuur met een man minder voort moest. Genk rook zijn kans, uiteindelijk was het tot het slotkwartier wachten op de gelijkmaker. Aly Samatta kopte na 78 minuten de 2-2 voorbij Hubert in doel, verder kwam Genk niet meer in een beklijvend duel, al werd in de toegevoegde tijd een doelpunt van Colley nog afgekeurd wegens een fout van Ndidi op de doelman.

Met de puntendeling schieten beide teams niets op in het klassement en de strijd om de plaatsen in Play-off I. Standard is met een wedstrijd minder op de teller achtste met 29 punten, Genk volgt na een één op negen op de negende plaats met 25 punten.

Zondagavond komen met Club Brugge en Anderlecht de landskampioen en de vicekampioen nog in actie op deze speeldag. Om 18u ontvangt Club in het Jan Breydelstadion het zwalpende KV Kortrijk, om 20u wordt de negentiende speeldag in het Astridpark afgesloten met het duel tussen Anderlecht en Eupen.