Jupiler Pro League – Anderlecht heeft geen moeite met Eupen

Jupiler Pro League - Anderlecht heeft geen moeite met Eupen

RSC Anderlecht heeft zondagavond de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een vlotte 4-0 thuiszege tegen Eupen. Paars-wit had tegen Eupen al snel zijn schaapjes op het droge. Aanvoerder Sofiane Hanni opende na acht minuten de score en Leander Dendoncker verdubbelde na 21 minuten. Eupen was onmachtig en de score had voor de pauze heel wat hoger kunnen oplopen. Na de kampwissel zette uitblinker Dendoncker met zijn tweede van de avond de 3-0 op het bord (61.), in de toegevoegde tijd maakte Hanni met een knappe lob er nog 4-0 van na een zwakke uittrap van Eupen-doelman Niasse.
In de stand komt de Belgische recordkampioen met 35 punten alleen op de derde plaats terecht, op één punt van Zulte Waregem en op twee punten van leider Club Brugge. Eupen staat met zeventien punten op de dertiende plaats.
Zondagnamiddag deelden Racing Genk en Standard de punten in de topper van de negentiende speeldag. In de Luminus Arena werd het 2-2. In de stand blijven beide teams in de middenmoot hangen. Club Brugge nam even later dankzij een 5-1 thuiszege tegen KV Kortrijk de leidersplaats van Zulte Waregem over.

bron: Belga