Bibberend Real Madrid verslaat Kashima Antlers in finale

Real Madrid heeft zondag in het Japanse Yokohama voor de tweede keer in de clubgeschiedenis het WK voetbal voor clubs gewonnen. De Spaanse grootmacht had in de finale meer moeite dan verwacht met Kashima Antlers. Na verlengingen werd het 4-2. Met een hattrick leverde Cristiano Ronaldo een grote bijdrage aan de overwinning. Karim Benzema opende na negen minuten de score. Maar voortgestuwd door de eigen fans lukte Gaku Shibasaki net voor rust de gelijkmaker. De middenvelder maakte er zeven minuten na rust zowaar 1-2 van door het leer van buiten de grote rechthoek laag in de hoek te trappen. Real moest reageren, en deed dat ook. De Japanners begingen een overtreding op Lucas Vazquez, waarna Cristiano Ronaldo de strafschop omzette. Kashima Antlers hield stand, waardoor verlengingen volgden. Daarin vloerde Ronaldo doelman Hitoshi Sogahata nog tweemaal (98. en 104.). De Portugees was met zijn hattrick andermaal de held bij Real.

Voor Real is de Wereldbeker voor clubs de derde trofee van het jaar, na de Champions League en de Europese Supercup. In de Primera Division staat de club na 15 wedstrijden met 37 punten aan de leiding.

In 2014 won de Koninklijke al eens het WK voor clubs. Toen waren de Madrilenen in de eindstrijd met 2-0 te sterk voor het Argentijnse San Lorenzo.

De Kashima Antlers waren er als eerste Aziatische club ooit in geslaagd de finale van het WK voetbal te bereiken. Het Colombiaanse Atlético Nacional haalde het eerder op de dag in de kleine finale na strafschoppen van het Mexicaanse Club América.