Nieuw Russich tv-programma zet ‘The Hunger Games' om in realiteit

In Rusland is een zakenman van plan om in een nieuw tv-programma de grenzen van het redelijke op te zoeken. Vijftien mannen en vijftien vrouwen moeten negen maanden overleven in de Siberische wildernis. Het programma doet denken aan de populaire films ‘The Hunger Games'.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

Het programma zal ‘Game2: Winter' gaan heten. De realityshow zou op 1 juli volgend jaar van start moeten gaan. Het opzet is voer voor spektakel: vijftien mannen en vijftien vrouwen zullen negen maanden moeten overleven in de wildernis van Siberië, waar beren en wolven leven en de temperaturen in de winter tot minus 40 graden Celcius zakken. De winnaar krijgt een geldprijs van 1,6 miljoen euro.

Het programma is een hersenspinsel van ondernemer Jevgeny Pjatkovski. "Alles is toegelaten", maakt hij de kijker warm in The Siberian Times. "Vechten, alcohol, moord, verkrachting, roken, alles." “We weigeren elke schadeclaim als deelnemers worden vermoord of verkracht", gaat hij verder. "Daarmee hebben we niks te maken. We zullen dit ook zo stipuleren in een document dat elke deelnemer vooraf moet ondertekenen."

900 camera's

Het hele gebied zal bezaaid worden met 900 camera's, om alles op beeld te vatten. Ook zal elke deelnemer een vaste camera krijgen. Op het internet zullen kijkers 24/24 kunnen volgen.

Wie wil meedoen moet er wel wat voor over hebben. 156.00 euro vraagt Pjatkovski voor een toegangsticket. Ook moeten ze ouder zijn dan 18 en mentaal gezond zijn. De organisator hoopt vooral rijke en avontuurlijke mensen aan te trekken.