Imponerend Brugge verovert leidersplaats

Club Brugge heeft een demonstratie opgevoerd tegen KV Kortrijk: 5-1. Door het puntenverlies van Zulte Waregem is Club de nieuwe leider.
Jelle

Club kon na blessureleed terug een beroep doen op sterkhouders Bjorn Engels, José Izquierdo en Lior Refaelov (foto). Met die drie belangrijke pionnen erbij kregen de supporters een indrukwekkend Brugge te zien. Na een kwartier opende Ricardo van Rhijn met een prima vrije trap de score, zeven minuten later zorgde Refaelov met een afgeweken bal al voor de 2-0, meteen ook de ruststand. De score had gerust nog wat hoger kunnen oplopen in de eerste helft, met enkele gemiste kansen en twee afgekeurde doelpunten.

Doelpuntenkermis

Ook na de rust waren er heel wat gemiste kansen. Het was zelfs wachten tot de 70ste minuut voor de 3-0 viel. Het doelpunt was van de voet van Hans Vanaken. Jelle Vossen miste nog een penalty maar maakte er vervolgens met de kop toch 4-0 van. Ruud Vormer tekende voor de 5-0 en Lars Veldwijk verzachtte even later de pijn: 5-1. Zo belandt Brugge via de grote poort bovenaan het klassement, voor het eerst dit seizoen.

Leider in vrije val

Zulte Waregem, tot dit weekend aan de leiding in de Jupiler Pro League, liet op bezoek bij Oostende opnieuw punten liggen. Zulte kwam wel vroeg op voorsprong via Lukas Derager, maar Franck Berrier bracht Oostende vanop de stip nog voor rust langszij. In de tweede helft was het KVO dat de wedstrijd domineerde, maar in de slotfase kon Zulte toch nog scoren. Ovono kon een vrije trap niet klemmen en Derijck werkte de bal in het geharrewar in doel. Scheidsrechter Smet zag echter een overtreding op de Oostendse doelman en keurde het doelpunt af.

De ploeg uit Waregem kon nu al vier competitiewedstrijden op rij niet winnen. Ze speelden zelfs voor de derde keer op rij 1-1 gelijk. Het is van de 3-2 zege tegen RSC Anderlecht op de vijftiende speeldag geleden dat Zulte Waregem een zege boekte. Daarna volgden een 4-1 nederlaag bij Standard en 1-1 gelijke spelen tegen Waasland-Beveren en in Lokeren.