Van Overtveldt: “Optie om naar Mechelen te komen ligt op tafel”

Van Overtveldt: "Optie om naar Mechelen te komen ligt op tafel"

N-VA-politicus en minister van Financiën Johan Van Overtveldt (61) overweegt om voor de lokale verkiezingen in 2018 naar Mechelen te verhuizen. Dat heeft hij gezegd op de kerstreceptie van N-VA Mechelen. De beslissing daarover zou binnenkort vallen, klinkt het. Al geruime tijd zijn er berichten dat het N-VA-kopstuk zijn huidige woonplaats in Kapellen zou verlaten om in Mechelen te komen wonen. Zo zou hij het kunnen opnemen tegen huidig burgemeester Bart Somers (Open Vld) bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De vraag zou afkomstig zijn van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Op een kerstreceptie van N-VA Mechelen bewierrookte Van Overtveldt de Maneblussersstad en wees hij er onder meer op dat hij hier zeven jaar school heeft gelopen. Over het beleid zei hij dat in Mechelen “stilaan financieel orde op zaken wordt gesteld, wat nodig is”. Verder vindt hij het – zoals op federaal niveau – zinvol om de uitgaven te beperken en de lasten te verlagen. “Wie weet tot zeer binnenkort”, besloot hij zijn speech naar het publiek.
“De optie om naar Mechelen te komen ligt op tafel”, voegde hij daar achteraf aan toe. “Daarover bestaat nog geen uitsluitsel, maar dat zal op relatief korte termijn volgen.”

De keuze hangt volgens hem af van “zowel professionele als persoonlijke elementen”. Zo wijst hij erop dat hij als minister van Financiën een uiterst drukke agenda heeft. “Als je bijkomende zaken wil gaan doen, dan moet je heel goed afwegen of dat past in het correct blijven uitoefenen van het ministerschap. Die beslissing doe je niet tussen de soep en de patatten door.”

bron: Belga