Sportgala 2016 - Nafi Thiam voor de tweede keer uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olympisch kampioene Nafissatou Thiam is zaterdagavond in de Wild Gallery in Vorst voor de tweede keer in haar carrière uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. Thiam kreeg in het jaarlijkse referendum van Sportspress een monsterscore van 1.300 punten achter haar naam en zo haalde ze het van baanwielrenster Jolien D'hoore (753) en boksster Delfine Persoon (446), de winnares van vorig jaar. In december 2015 moest Thiam vrede nemen met een vierde plaats en behoorde ze zo net niet tot de supergenomineerden. In 2014 werd ze voor de eerste keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, een jaar eerder viel ze voor de eerste keer in de prijzen als Belofte van het Jaar.

De nog steeds maar 22-jarige Nafissatou Thiam won in augustus - zelfs tot haar eigen verbazing - olympisch goud op de zevenkamp tijdens de Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze haalde vijf persoonlijke records, het wereldrecord in het hoogspringen (op de zevenkamp) en totaliseerde 6.810 punten, een nieuw Belgisch record.

Eerder zag ze haar olympische triomf bekroond met een vierde opeenvolgende Gouden Spike, de Nationale Trofee voor Sportverdienste, de Europese Rising Star Award en de trofee voor meest beloftevolle atlete op de awards van de Internationale Atletiekfederatie IAAF. Thiam wordt wereldwijd dan ook beschouwd als een van de toptalenten in de atletiek. Naast de zevenkamp behoort ze intussen ook in het hoogspringen tot de absolute wereldtop. De pupil van Coach van het Jaar Roger Lespagnard lijkt dan ook een gouden toekomst voor zich te hebben.

.

bron: Belga