Sportgala 2016 - Louise Carton en Laurens Devos zorgen voor de verrassingen van de avond

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ietwat verrassend kreeg Louise Carton zaterdagavond op het Sportgala in Vorst de trofee voor Belofte van het Jaar. "Ook voor mij is dit een verrassing", bekende de 22-jarige veldloopster, die vorige zomer in Rio de Janeiro op de 5.000 meter haar olympisch debuut mocht vieren. "Bij de beloften heb ik mooie resultaten neergezet en daarna heb ik de overstap gemaakt naar de elite. Daarin bevind ik me in de top tien, maar ik voel dat er nog progressie mogelijk is. Deze prijs is voor mij vooral een bevestiging dat ik op de goede weg ben."

Bij de onderscheiding voor de Paralympiër van het Jaar liet de amper zestienjarige Laurens Devos zijn collega-tafeltennisser Florian Van Acker en Peter Genyn achter zich. Devos werd vorige zomer in Rio de jongste goudenmedaillewinnaar ooit op de Paralympics. "Het spreekt voor zich dat ik heel tevreden ben met deze trofee. Ik ben zelf ook wel verrast: Florian en Peter hebben het ook uitstekend gedaan in Rio."

Voor de Belgische hockeymannen kwam Thomas Briels aan het woord. De Red Lions waren op de Spelen goed voor zilver. "We zijn allemaal heel fier dat we de olympische finale hebben kunnen spelen. Dat is een werk van jaren geweest. Daarom doet het nu ook deugd om te zien dat de U21 in de finale geraakt zijn op het WK in India. We steunen hen allemaal en ik zit zondagmiddag alvast voor de tv om te supporteren", aldus Briels.

"Komend jaar breekt er alweer een zwaar seizoen aan met de World League, de kwalificaties voor het WK en het EK in Amsterdam. We willen graag eens Europees kampioen worden. Aan ambitie geen gebrek dus."

.

bron: Belga