Jupiler Pro League - Charleroi sluipt top drie binnen na zege tegen Moeskroen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Charleroi heeft zaterdag op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League Moeskroen op Mambourg geklopt met 2-0. Dankzij de zege rukken de Carolo's op naar de derde plaats in de stand, met evenveel punten als de nummer twee Club Brugge. Charleroi begon het beste aan de Henegouwse derby, en Amara Baby (38.) tekende op assist van David Pollet voor de 1-0. Na de pauze maakte de thuisploeg jacht op de 2-0, maar Moeskroen-doelman Matej Delac stond pal. In het slot strafte Francis N'Ganga tam uitverdedigen bij de bezoekers af en zorgde met een afstandsschot, dat afweek op ploeggenoot Chris Bedia (87.), voor de 2-0 eindstand.

Charleroi (34 punten) stijgt dankzij de zege naar de derde stek, op twee punten van leider Zulte Waregem. Het team van coach Felice Mazzu telt evenveel punten als nummer 2 Club Brugge, maar de West-Vlamingen hebben een match meer gewonnen. Bij Moeskroen moet nieuwbakken trainer Mircea Rednic dringend punten pakken. Excel kon nu al zeven wedstrijden niet meer winnen en blijft voorlaatste met elf punten.

Westerlo gaf de zege tegen Lokeren volledig uit handen en ging met 1-3 de boot in. Elton Acolatse (28.) zette de Kemphanen in de eerste helft op voorsprong met een mooie knal, maar Tom De Sutter (48.) hing de bordjes kort na de pauze op gelijke hoogte. Westerlo ging op zoek naar de tweede treffer, maar Lokeren sloeg de thuisploeg, via goals van Mehdi Terki (75.) en Steve De Ridder (79.), tegen het canvas. Het team van coach Jacky Mathijssen kwam deze dubbele opdoffer niet meer te boven en blijft in de stand laatste met elf punten. Lokeren is elfde met 22 punten.

KV Mechelen hield de punten thuis tegen Waasland-Beveren. Mechelen kwam op voorsprong via de eerste seizoenstreffer van Nils Schouterden (35.), maar Waasland-Beveren was niet van de wijs gebracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Zinho Gano was er een paar keer kortbij, maar de lat en Mechelen-keeper Colin Coosemans hielden hem van een doelpunt. In het slot zette Glenn Claes de 2-0 eindstand op het bord met een knap afstandsschot.

Mechelen, zevende in de stand met 31 punten, nadert tot op een punt van Anderlecht en AA Gent, die beiden een match minder tellen. Waasland-Beveren blijft op plaats veertien hangen met vijftien punten.

.

bron: Belga