Eerste editie van festival Europavox Brussels van start gegaan in Botanique

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Brusselse Botanique is vrijdagavond de eerste editie van het festival Europavox Brussels van start gegaan. Het festival, dat nog duurt tot zaterdagavond, wordt georganiseerd in het kader van het "Europavox project", een initiatief om de Europese muzikale diversiteit te promoten. Tijdens de eerste editie van het festival passeren 10 groepen uit 8 verschillende landen de revue. De Belgische groep Great Mountain Fire beet vrijdagavond de spits af, gevolgd door de Zwitsers van Oy, Napoleon Gold uit Luxemburg, Kiol uit Italië en Noiserv uit Portugal. Zaterdagavond treden Thylacine (Frankrijk), Ogris Debris (Oostenrijk), Dena (Bulgarije), Alizzz (Spanje) en Hanring (België) op.

Het festival Europavox in het Franse Clermont-Ferrand vindt al sinds 2006 plaats. De Franse organisatoren hebben nu samen met hun zes partners (Botanique in Brussel, Estragon in Italië, Loftas Fest in Litouwen, Wuk in Oostenrijk, INmusic Festival in Kroatië en Fuzz Productions in Griekenland) het "Europavox Project" op poten gezet. Het initiatief wil de verschillende muzikale trends in Europa in de kijker zetten, net als de professionalisering en de innovatie binnen de sector, met name via samenwerkingen met start-ups en de digitale industrie.

Dit jaar organiseren de zeven partners elk een festival, met in totaal een honderdtal groepen van 25 verschillende nationaliteiten. In 2017 zal het aantal groepen vermoedelijk stijgen tot meer dan 130. In januari komt bovendien de website Europavox online, waarop 50 journalisten van 30 verschillende landen de muzikale actualiteit zullen coveren.

bron: Belga