DVV Trofee Antwerpen - Wout van Aert wacht op regen en modder

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik rijd een goede wedstrijd, maar in de slotstroken was Mathieu van der Poel net iets vinniger. Jammer, dat ik het zo moet afgeven, maar het was een spannende koers", reageerde Wout van Aert zaterdag na zijn tweede plaats in de Scheldecross. "Vorige week was het saai, nu was het te spannend zeker? Ik denk dat het publiek een mooie wedstrijd heeft gezien, spanning tot het eind. Het was andermaal een heel snelle cross, moeilijk om het verschil te maken en dan moesten we ook nog eens twaalf rondjes afwerken. Dat ontmoedigt een beetje om de koers in handen te nemen. Het is echt wachten op regen en modder, maar op mijn telefoon zie ik nog tien dagen een zonnetje voorspeld. Het is wat het is. Vandaag ging het snel, morgen krijgen we een ander parkoers."

Van Aert verloor op het eind een stevig duel richting de laatste zandstrook. "Ik reed daar als eerste, maar met de wind op kop, zo was het voor Mathieu gemakkelijker om uit het wiel te komen. Ik gaf me volledig, maar het was knokken. Ik gaf echt het beste van mezelf, want ik wist dat wie als eerste die dubbele strook zou ingaan, een goede kans had om te winnen. In de zandstrook was het heel moeilijk om in het wiel te rijden. Toen Mathieu daar twintig meter nam, was de wedstrijd beslist." 

"Vandaag verlies ik hier, maar we rijden veertig crossen op een seizoen. De helft van de tijd gaat het hard tegen hard. Rijden we die finale nog tien keer, dan winnen we allebei vijf keer."

.

bron: Belga