Chelsea boekt elfde zege op rij

Koploper Chelsea heeft de openingswedstrijd van de 17e speeldag in de Premier League met 0-1 gewonnen op het veld van Crystal Palace. De 'Blues' boekten hun elfde opeenvolgende competitiezege, een evenaring van het clubrecord. Eden Hazard stond opnieuw in de basis bij Chelsea. Afgelopen woensdag moest de Rode Duivel met last aan de knie afhaken voor het uitduel tegen Sunderland (0-1). Hazard zag hoe Diego Costa twee minuten voor rust zijn 13e competitiedoelpunt van het seizoen tegen de netten kopte, zijn 50e goal in het Chelsea-shirt. In het slot werd het bijna nog 0-2 voor het team van Antonio Conte. De vrije trap van Marcos Alonso belandde op de lat.

Thibaut Courtois stond de hele wedstrijd tussen de palen bij de bezoekers, Michy Batshuayi mocht na 89 minuten invallen voor Diego Costa. Bij Crystal Palace speelde Christian Benteke 90 minuten in de spits.

Chelsea (43 ptn) heeft nu in de stand negen punten voorsprong op Liverpool en Arsenal. De 'Gunners' spelen zondag in het Etihad Stadium de topper tegen Manchester City, vierde met 33 punten. De 'Reds' gaan maandag op bezoek bij Everton. Crystal Palace staat met 15 punten op de 16e plaats.