Dit mag u in 2017 op televisie verwachten

Foto Wikipedia

Het nieuwe jaar betekent ook nu uitkijken naar nieuwe programma’s die ons op gezellige avonden zullen entertainen. Verschillende zenders zetten in op eigen producties. Een overzicht van wat u in het voorjaar van 2017 kan verwachten.

De openbare omroep – met zenders één en canvas – heeft heel wat verrassingen in petto. Op 1 januari gaat de Vlaamse dramareeks ‘Beau séjour’ van start. In het programma lost de vermoorde Kato haar eigen moord op. Dat het programma ondertussen al verkocht is aan het buitenland, belooft veel. Één zet ook in op human interest programma ‘De Klas’. Daarin krijgt een groep zestien jarigen elke week een BV over de vloer die samen met hen een brandend actueel onderwerp bespreekt. ‘Topservice’ gaat VIER-programma ‘The Sky Is The Limit’ achterna en kijkt achter de schermen bij welgestelde families in ons land. Nieuwe reeksen van ‘Spoed 24/7’ en ‘De noodcentrale’ zitten er ook aan te komen.

In de categorie sport heel wat programma’s dit voorjaar. In ‘Alles voor de koers’ volgt een ploeg van de VRT vijf weken lang wielrenner Tom Boonen en zijn ploegmakkers. ‘Kroonprinsen’ heeft ongeveer hetzelfde opzet, maar loopt in de voetsporen van veldrijders Wout Van Aert, Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Voetbalfans kunnen hun honger stillen bij ‘Red Flames’, waar de vrouwelijke nationale ploeg voetbal geschaduwd wordt.

Voorts zal Marcel Vantilt met ‘Wonen.tv’ tips, weetjes en informatie over wonen, huren, kopen en verbouwen geven. ‘De Drie wijzen’ krijgt dan weer een remake, met Kobe Ilsen als presentator.

Canvas heeft ook heel wat programm’s in de pijplijn zitten, maar communiceert daar pas na de kerstvakantie over.

Medialaan

VTM biedt ook verschillende opties. In ‘Het gezond verstand’ is te zien wat mensen bespreken aan de koffiemachine op het werk, in de winkel of op kantoor. “Geen onderwerp is taboe, want collega’s en vrienden delen alles met elkaar”, klinkt het. In ‘Groeten uit’ zullen BV’s met hun gezin een weekend lang moeten zien overleven in een huis dat gebouwd is naar de normen van toen ze zelf klein waren. Nieuwe fictie is er met ‘Amigo’s’. Vervolgen van ‘De kroongetuigen’, ‘Mijn pop-uprestaurant’, ‘Liefde voor muziek’ en ‘Zonen van Van As’ zullen op het scherm te zien zijn. Q2 zet vooral in op een nieuwe versie van ‘Peking Express’.

Vier

Op Vier komen fans van het spelprogramma ‘De mol’ aan hun trekken. Daarnaast is het vooral uitkijken naar ‘Hotel Römantiek’. Daarin zullen Otto-Jan Ham, Sven de Leijer en Frances Lefebyure een groep vrijgezellen meenemen naar Zwitserland voor een onvergetelijke week. Veel wordt ook verwacht van ‘Chausée d’Amour’. De serie volgt een moeder die een bordeel van haar vader erft.