Een make-over voor de feesten

Ze maakten het mooie weer op de vorige generatie consoles. En na een stevige facelift zijn ze nu terug op PS4 en Xbox One, met het etiket ‘Collection’, ‘Special Edition’ of ‘Remastered’. Maar zijn ze ook echt je zuurverdiende eindejaarspremie waard?

Assassin’s Creed The Ezio Collection
(PS4, Xbox One)

Dit jaar last Ubisoft een pauze in voor Assassin’s Creed. Maar dat is buiten The Ezio Collection gerekend. Deze compilatie bundelt Assassin’s Creed 2, Brotherhood en Revelations. De ideale gelegenheid om de eerste afleveringen van de cultsaga te (her)ontdekken. Richting Firenze, Venetië, Rome en Constantinopel voor de avonturen van Ezio. Hoewel het nog altijd heel leuk is in het universum van deze trilogie voor Xbox 360 en PS3 te duiken, kan je niet anders dan vaststellen dat de graphics de tand des tijds moeilijk doorstaan hebben. Maar we kunnen Ubisoft ook niet beschuldigen van leugens, want de uitgever heeft nooit de term ‘remastered’ in de mond genomen. Wel ‘verbeterde graphics’. Eens je die kleine visuele teleurstelling verteerd hebt, begin je met evenveel plezier aan de avonturen van de Assassin. De magie werkt nog altijd. Voor 45 euro is deze compilatie de ideale gelegenheid voor spelers die de eerste episodes gemist hebben om hun achterstand in te halen. Maar ook voor de anderen blijft het een must.

Skyrim Special Edition
(PS4, Xbox One)

The Elder Scrolls V: Skyrim is een echt monument in de gamewereld. Bij zijn lancering in 2011 werd de RPG van Bethesda overladen met prijzen. Er werden wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Vijf jaar later is Skyrim terug in deze Special Edition op Xbox One en PS4. Lees: met geremasterde graphics en de drie officiële extensies van de originele game. Ander leuk nieuwtje: je kan op de Xbox One en PS4 mods installeren die door de fans ontworpen werden voor de pc-versie. Het originele spel was al goed voor honderden uren spelplezier, en met de extraatjes in deze editie ben je nóg wat langer zoet. Jammer dat console-eigenaars 45 euro moeten betalen, terwijl pc-spelers die de originele game in huis hebben gratis genieten van deze omvangrijke update.

Lego Harry Potter Collection
(PS4)

Met de verschijning van het boek ‘Harry Potter en het Vervloekte Kind’ en de release van de spin-off ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’ in de cinema valt er dit eindejaar weer niet te ontsnappen aan de Potter-manie. En ook Warner Bros Games doet uiteraard zijn duit in het zakje, met een compilatie van de twee Lego-games rond de saga: ‘Lego Harry Potter: Jaren 1-4’ en ‘Lego Harry Potter: Jaren 5-7’. De inhoud van de zeven boeken en acht films is dus gecoverd. Ook al zijn de graphics nooit het indrukwekkendste aspect van de Lego-games geweest, ze zijn hier en daar wel wat opgefrist. Contentgewijs duiken er enkele nieuwe spreuken en personages op. Een beetje mager voor 50 euro, maar voor Potter-fans die deze twee games nog nooit speelden, is het wel een ideale gelegenheid om de avonturen van de tovenaarsleerling te ontdekken met een grappig Lego-sausje. Bovendien kan je met twee op dezelfde console spelen. Superleuk!

Call of Duty Modern Warfare Remastered
(PS4, Xbox One)

Dit jaar is Call of Duty met Infinite Warfare een nogal onverwachte weg ingeslagen… naar de ruimte. Gelijktijdig met die nieuwe titel lanceert uitgever Activision ook een geremasterde versie van de meest geliefde episode: Call of Duty 4 – Modern Warfare. Negen jaar na zijn release krijgt deze cultgame een knappe facelift. En in tegenstelling tot veel geremasterde titels, hebben de ontwikkelaars hier wél gedacht aan multiplayers. Niet alleen de solocampagne kreeg een update, maar ook de onlinemodus. Voorlopig zijn er slechts tien maps beschikbaar, maar de zes andere zouden nog deze maand gratis moeten verschijnen. Call of Duty Modern Warfare Remastered is een volwaardige game, die speciaal voor de gelegenheid helemaal opgefrist werd en nog altijd even leuk is. Enige minpunt: je kan deze titel enkel in handen krijgen als je de Legacy- of Deluxe-editie van Call of Duty Infinite Warfare koopt. En laat dat nu net de aflevering zijn die ons op onze honger laat zitten.