Sophie Dutordoir prijst zichzelf als hardwerkende, rigoureuze en warme vrouw

Sophie Dutordoir prijst zichzelf als hardwerkende

“Ik verzeker u dat u in mij een hardwerkende, rigoureuze en warme vrouw zal vinden.” Op die manier heeft de toekomstige ceo van de NMBS, Sophie Dutordoir, zichzelf voorgesteld aan de pers, nadat het kernkabinet het eens is geraakt over haar benoeming. Ze benadrukte veel respect te hebben voor de aandeelhouders, maar ook voor het personeel, de vakbonden en uiteraard de reizigers. Dutordoir was één van de drie namen die uiteindelijk door de headhunter waren weerhouden om Jo Cornu op te volgen aan het hoofd van het spoorbedrijf. De andere waren Jean-Paul Van Avermaet van bewakingsfirma G4S en directrice Christiane Franck van waterdistributiemaatschappij Vivaqua.

De voormalige topvrouw van Electrabel beseft dat de NMBS voor grote uitdagingen staat. Zo ligt de gegarandeerde dienstverlening bijvoorbeeld in het verschiet. Op concrete vragen ingaan, deed ze evenwel niet. Ook premier Charles Michel onderstreepte dat het niet de bedoeling is onderhandelingen te voeren via een persconferentie.

Volgende week vindt een gesprek tussen Dutordoir, Cornu en minister van Mobiliteit François Bellot plaats. “Ik vraag geen jaar, maar neem enkele weken om met meer diepgang een idee te vormen van de uitdagingen”, luidde het. De delicatessenzaak die na haar vertrek bij Electrabel opende in Overijse, zal nog even open blijven.

Opvallend waren de woorden van lof voor de “fantastische onderneming”. Ze wees er daarbij op dat het bedrijf elke dag 700.000 reizigers vervoert, dat er een zeer grote technische competentie aanwezig is, net als een zeer grote loyauteit.
“Het kan niet anders dan dat we allen samen de draai kunnen maken en het bedrijf moderner maken en laten evolueren zodanig dat de reiziger nog meer blijdschap kan vinden”, sprak Dutordoir. Toekomstige beslissingen zullen worden getoetst aan één zin: brengt het iets meer op voor de reiziger, luidde het.

bron: Belga