Gentse KI beslist op 27 januari over verwijzing Kasteelmoord

Gentse KI beslist op 27 januari over verwijzing Kasteelmoord

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) zal op 27 januari beslissen of de zaak van de kasteelmoord voor de correctionele rechtbank of het hof van assisen komt. Dat werd vrijdagnamiddag na afloop van de zitting vernomen bij de partijen. Het parket-generaal heeft opnieuw de verwijzing gevraagd van de vijf verdachten naar de correctionele rechtbank.
De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent moet de definitieve beslissing nemen over de verwijzing van moord op Stijn Saelens, op 31 januari 2012 in het West-Vlaamse Wingene. Op 24 november besliste de Brugse raadkamer dat vier verdachten (André Gyselbrecht, Pierre Serry, Evert d.C., en Franciscus L) zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden.

Het parket-generaal vraagt echter opnieuw de verwijzing van de vijf verdachten naar de correctionele rechtbank in Brugge en volgt daarin het parket van West-Vlaanderen. Voor Peter Gyselbrecht, die door de Brugse raadkamer buiten vervolging gesteld werd, vroeg het parket-generaal ook opnieuw een verwijzing naar de correctionele rechtbank.

bron: Belga