Dode en zwaargewonden bij brand in opvangcentrum voor migranten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een brand in een opvangcentrum in de banlieue van Parijs is een migrant omgekomen en zijn twee anderen zwaargewond geraakt. De politie gaat van kwaad opzet uit. De voorbije maaanden vonden meerdere aanvallen plaats op opvangcentra en daklozen in Frankrijk. In het centrum in de welgestelde Parijse banlieue Boulogne-Billancourt kunnen migrantenarbeiders die legaal in Frankrijk verblijven, terecht voor opvang. Volgens de politie brak het vuur er in de nacht van donderdag op vrijdag uit. Daarbij raakten veertien mensen gewond, van wie drie ernstig. Eén iemand bezweek aan zijn verwondingen.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om brandstichting gaat. Er werden sporen van brandstoffen en brandversnellers gevonden in de hal van het zes verdiepingen tellende gebouw.

In de afgelopen maanden werden in Frankrijk al meermaals opvangcentra voor migranten aangevallen of in brand gestoken. Dat was onder meer het geval in het 16e arrondissement van Parijs en in het welgestelde dorpje Forges-les-Bains, ten zuiden van de hoofdstad.

Bron: Belga