101-jarige Brit schuldig aan kindermisbruik

Een 101-jarige man is door een rechtbank in Birmingham schuldig bevonden aan kindermisbruik. De man riskeert een celstraf. De strafmaat wordt volgende week bepaald. Hij is een van de oudste beklaagden ooit in de geschiedenis van de Britse rechtspraak. De voormalige vrachtwagenchauffeur zou tussen 1974 en 1983 twee meisjes en een jongen in 30 gevallen seksueel misbruikt hebben. Een van de kinderen zou op het ogenblik van de feiten pas zeven jaar oud geweest zijn. Het proces kwam op gang nadat twee vermoedelijke slachtoffers vorig jaar getuigenissen hadden afgelegd. Het misbruik zou volgens de aanklacht hebben plaatsgevonden in een reparatiewerkplaats van de man.

De man ging gedeeltelijk tot bekentenissen over. “Er liepen steeds kinderen rond in de garage omdat ik hun fietsen repareerde. Ze kwamen van overal”, zei de man volgens de BBC voor de rechtbank. De beschuldigingen tegen hem over een kleine jongen is “iets wat gebeurd is”. Een “monster”, zoals hij door zijn voormalige slachtoffers werd omschreven, is hij echter niet geweest, zei de 101-jarige beklaagde.

De man verscheen voor de rechter met een kruk. De verhoren werden tijdens het twee weken durend proces beperkt tot vier uur per dag.

bron: Belga