Schattenjager weigert schat vrij te geven

Foto Pixabay

Tommy G. Thompson verblijft momenteel in de cel. Dat zal ook zo blijven, totdat de man de plek uit de doeken doet waar hij de grootste schat ooit gevonden, heeft verstopt.

Tommy G. Thompson is een van de meest beruchte schattenjagers aller tijden. De bajesklant vond in 1988 maar liefst 3 ton goud op de bodem van de Atlantische Oceaan. Die rijkdom trof hij aan in de S.S. Central America, een boot die door een orkaan tot zinken werd gebracht. De autoriteiten eisen nu van de man dat hij vertelt waar hij de grootste goudschat ooit gevonden, verstopt heeft. De man houdt de lippen echter stijf op elkaar.

Thompson bouwde eigenhandig een onderwaterrobot, die hij ‘Nemo’ noemde, die hem toeliet de bodem van de oceaan af te speuren in de hoop waardevolle zaken te vinden. Hij zocht en vond investeerders die de robot financierden. Die geldschieters willen nu een deel van de buit.

Toen het warm werd onder de voeten van Thompson, besloot hij op de vlucht te slaan.  Na een klopjacht van twee jaar werd de man geklist en achter tralies gezet. Van de schat echter geen spoor. Onthult hij waar de schatkist zich bevindt, wordt hij vrijgelaten. Dat lijkt hij niet meteen van plan. Zijn advocaat beweert dat Thompson door geheugenverlies vergeten is waar hij het verborgen heeft.