Met deze make-uptips verschijn je tiptop aan de feestdis

Katers en kerstfeestjes wisselen elkaar vrolijk af tijdens de eindejaarsperiode. Maar hoe laat je die chaos aan goud en glitter op je gezicht versmelten tot een harmonieus geheel? Urban Decay make-upartist Laetitia Nemery geeft enkele handige tips om zowel overdag als ’s avonds ordentelijk ten tonele te verschijnen.

Stap 1 – Sprankelende ogen
Het klinkt misschien een tikkeltje controversieel, maar met glitters kan je dit seizoen weinig fout doen. En dat geldt al helemaal voor de oogmake-up die jouw kijkers letterlijk en figuurlijk laat stralen.

Laetitia: “Wat de ogen betreft houd je je make-up best zo subtiel en naturel mogelijk. Werk overdag met matte, warme kleuren in een lichte schakering. Zo zet je je ogen in de kijker zonder dat het lijkt alsof je je uren hebt uitgesloofd voor de spiegel. Bij wijze van afwerking kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gouden eyeliner die je onder het oog aanbrengt. Dit geeft een subtiel extraatje, perfect voor een kerst- of nieuwjaarsbrunch. ’s Avonds mag het uiteraard wat meer zijn. Denk daarbij aan metallictinten voor een mysterieuze uitstraling, of werk de klassieke smokey eyes af met een doorzichtige glitterlaag voor een funky toets. Tot slot is ook de eyeliner op het bovenste ooglid een blijver, maar op feestelijke gelegenheden kun je het klassieke zwart vervangen door een opvallende blauwe of groene variant.”

Stap 2 – De ogenschijnlijk perfecte huid
De intussen legendarische woorden ‘I woke up like this’ mogen nog zo geloofwaardig klinken uit de mond van een popdiva als Beyoncé, ze zijn helaas niet van toepassing op de overige 99% van de wereldbevolking. Desondanks is de flawless en ogenschijnlijk natuurlijke huid nog steeds de norm in beautyland.

Laetitia: “Vergeet de geplamuurde tv-babes van weleer, tegenwoordig is het de trend om je huid er zo naturel mogelijk uit te laten zien. Kies verder zowel ’s avonds als overdag voor een dekkende, matte foundation met een crèmeachtige textuur die perfect mixt met de natuurlijke kleur van je huid. Door te opteren voor een matte afwerking, kun je het poeder achteraf overslaan. Overdag werk je af met een blush en een lichtglanzende highlighter, ’s avonds voeg je daar nog bronzer en highlighter met iets meer glitters aan toe. Let er bij het selecteren van de producten op dat je kiest voor lichte poeders, die geven een veel natuurlijker effect. Plan je om de hele nacht door te gaan, dan kan je de look afwerken met een fixerende spray.

Stap 3 – Lippen met metallicglans
Ben je op familiefeestjes doorgaans te katerachtig om je mond open te trekken? Laat je lippen dan voor zichzelf spreken. Dit seizoen komen de lippenstiften in elke denkbare metallicschakering, waardoor het moeilijk is om aan deze trend te ontsnappen.

Laetitia: “Een metalliclippenstift klinkt misschien extreem, maar dat hoeft daarom zeker niet zo te zijn. Zo zijn er dit seizoen tal van paarse en roze lippenstiften op de markt met een opvallend glanzende afwerking die zich perfect leent voor overdag. ’s Avonds kun je experimenteren met iets ongewonere kleuren zoals grijs en goud. Let er wel op dat je steeds kiest voor een kleur die past bij je huidskleur. Zo is goud bijvoorbeeld vooral weggelegd voor de iets donkerdere huidtypes.”