Train World: een (trein)reis door de tijd!

Train World

In het hartje van het Belgische spoorwegnet ligt Train World. Sinds 2015 kan je naast de sporen in Schaarbeek terecht voor een unieke belevenis te midden van oude en nieuwe parels op de spoorwegzolder. Aankomen mag!

Het is geen toeval dat Train World in Schaarbeek zijn deuren opende. Je zit hier pal op een stuk geschiedenis van België en Europa. Op 5 mei 1835 reed het eerste konvooi treinen op het Europese vasteland van Brussel naar Mechelen en passeerde dus ook Schaarbeek. Vanop de authentieke spoorwegbruggen van Train World werp je een blik op een replica van de impressionante ‘Olifant’, die meereed in het historische konvooi.

Train World
Eerste treinrit in België

Duizelingwekkende snelheid

Koning Leopold I had de eer om de eerste treinreis in te huldigen, maar zelf mocht hij om veiligheidsredenen geen plaats nemen. De treinen reden tot 60 km/u en over die snelheid deden de griezeligste spookverhalen de ronde. De passagiers zouden nauwelijks naar adem kunnen happen en de koeien langs het spoor zouden van schrik geen melk meer geven. Gelukkig bleven mens én dier ongedeerd!

De reis door de tijd begint bij Train World al voor je goed en wel binnen bent. Je ontdekkingstocht doorheen deze spoorwegopera start in het oudst bewaarde stationsgebouw van Brussel. Je ticket kopen doe je aan het originele stationsloket van 130 jaar geleden.

Train World
Oude stationsgebouw van Schaarbeek

Nieuwsgierig? Train World licht al een tipje van de sluier op met deze verhalen.

Nog tot 16 april kan je met Kuifje mee op een reis rond de wereld!