Race Witte Huis – Vladimir Poetin betrokken bij hacking Democraten

Race Witte Huis - Vladimir Poetin betrokken bij hacking Democraten
Race Witte Huis - Vladimir Poetin betrokken bij hacking Democraten

Twee hooggeplaatsten binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten geloven dat de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk betrokken was bij de hacks in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Poetin wou volgens hen wraak nemen op Democrate Hillary Clinton, berichtte televisiezender NBC woensdag. Poetin zou zelf instructies gegeven hebben over over het filteren en gebruiken van de boodschappen doe die via het inbreken op de computers van de Democraten.
Volgens NBC zou Poetin het Clinton nooit vergeven hebben dat ze als minister van Buitenlandse Zaken het eerlijke verloop van de Russische parlementsverkiezingen van 2011 in twijfel trok.
De CIA-medewerkers zeiden aan NBC dat Poetin voornamelijk handelde uit wraak. Ook wilde hij de wereld het falende Amerikaanse beleid tonen.
Met het oog op mogelijke vergeldingen, zouden de Amerikaanse inlichtingendiensten momenteel het persoonlijk fortuin van Poetin aan het onderzoeken zijn, aldus NBC.
Vorige week onthulde Washington Post een geheim CIA-rapport over de Russische betrokkenheid bij de cyberaanvallen tijdens de verkiezingscampagne. Die moest volgens het rapport Trump aan de overwinning te helpen, wat door de Republikein zelf afgedaan werd als belachelijk.

Bron: Belga