Minister Van Overtveldt verhuist naar Mechelen

Minister Van Overtveldt verhuist naar Mechelen

Johan Van Overtveldt (61), minister in de regering-Michel, is door de nationale partijtop aangezocht om de Mechelse N-VA te versterken voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Zijn plannen om van Kapellen naar Mechelen te verhuizen zijn rond, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag. “Van Overtveldt zou zelf nog twijfelen over zijn rol en hij is nog niet zeker of hij lijsttrekker wil worden. Maar Bart De Wever wil hem absoluut in Mechelen”, klinkt het bij enkele partijleden van N-VA. De opties liggen dus nog open: lijsttrekker of bijvoorbeeld lijstduwer. Nochtans wordt de verhuizing van de federale minister van Financiën door zijn woordvoerder al maanden ontkend.

Aanstaande zaterdag is Van Overtveldt gastspreker tijdens de kerstreceptie van de Mechelse afdeling. Volgens sommigen zal hij daar zijn plannen bekendmaken.

Met de verhuis van Van Overtveldt naar Mechelen komt in Kapellen de weg vrij voor Valerie Van Peel (37), plaatselijk OCMW-voorzitter en N-VA-Kamerlid.

bron: Belga