Miljard Yahoo-accounts gehackt in 2013

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Yahoo-groep heeft woensdag meegedeeld dat ze in 2013 getroffen werd door een cyberaanval die meer dan een miljard gebruikers trof. Enkele maanden geleden raakte bekend dat ook in 2014 een grootschalige hack plaatsvond. "Yahoo denkt dat een onbevoegde derde partij in augustus 2013 de gegevens verbonden aan meer dan een miljard accounts gestolen heeft", schreef het ooit toonaangevende internetbedrijf in een verklaring.

De namen, telefoonnummers of geboortedata van de betrokken klanten zijn mogelijk gestolen door de hackers, maar volgens Yahoo zou dat niet het geval zijn voor informatie over hun kredietkaarten of bankrekeningen.

De hacking van 2013 staat volgens de groep "waarschijnlijk" los van de cyberaanval van 2014 die eind september aan het licht kwam. Daarbij waren 500 miljoen accounts betrokken.

Het nieuws komt op een zeer slecht moment voor Yahoo, dat eind juli een akkoord sloot met Verizon over de overname van de internetactiviteiten en het vastgoed van Yahoo voor ruim 4,8 miljard dollar. Nadat het nieuws over de cyberaanval uit 2014 bekendraakte, zei Veriton eind oktober de overname "niet blindelings" te zullen doen.

bron: Belga