Evacuatie van gewonden in Aleppo opgeschort

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de fel bevochten noordelijke Syrische stad Aleppo is de operatie opgeschort om gewonden uit de oostelijke rebellenenclave te evacueren nadat een hulpteam was beschoten. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld, te midden van conflicterende berichten over de gang van zaken. Volgens het hoofd van de Withelmen, een Syrische ngo, is de evacuatie een tweede keer opgeschort na een schending van het wankele staakt-het-vuren. Regimegetrouwe milities hebben immers een team van de organisatie beschoten. Daarbij zijn enkele gewonden gevallen, terwijl de Arabische nieuwszender al-Jazeera van minstens één dodelijk slachtoffer gewaagt.

Volgens de BBC hebben de eerste ziekenwagens met gewonden rechtsomkeer gemaakt.

Het Duitse persbureau DPA meldde op gezag van een woordvoerder van de opstandelingen dat er nog steeds onderhandelingen zijn om de deal rond de evacuaties te kunnen laten doorgaan.

De Syrische staatstelevisie riep om dat de voorbereidingen voor het ontzetten van burgers en strijders uit het oosten van Aleppo rond zijn. Het is de eerste formele communicatie van het regime dat de deal doorgaat.

bron: Belga