Droge en zonnige dag

Droge en zonnige dag

Vandaag is het opnieuw droog en in vele streken vrij mooi met hoge wolkensluiers. Over het uiterste oosten bevinden er zich lage wolken en mistbanken. De lage wolken kunnen zich in de loop van de dag verder uitbreiden naar grote delen van de Ardennen. De zachte maxima liggen tussen 4 en 9 graden. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie. Vanavond en vannacht blijft het droog maar de lage wolken kunnen zich verder verspreiden naar het hele land. Zij hinderen het zicht op de hoogten. Over het westen zijn er nog enkele opklaringen mogelijk tot het einde van de nacht. De minima schommelen van 1 tot 5 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Morgenochtend is het grijs met in Vlaanderen soms nevel en ten zuiden van Samber en Maas veel mist, die plaatselijk kan aanvriezen. Geleidelijk trekt dit ochtendgrijs op en krijgen we mooie zonnige perioden. In de Ardense valleien kan het echter lang duren voor de zon doorbreekt. Het kwik stijgt tussen 3 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 8 graden elders. De wind waait zwak uit het zuidoosten tot het oosten.

Zaterdag begint met zonnige perioden, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen. Mogelijk valt er op het einde van de dag en ’s nachts wat zeer lichte neerslag. De maxima liggen rond 6 graden bij een zwakke wind uit zuid tot zuidwest.

De daaropvolgende dagen krijgen we zeer rustig weer met echter dikwijls veel lage wolken, nevel en/of mist.

bron: Belga