Tiener doet zich voor als wegenwerker en probeert zo buurt op te lichten

Wikimedia / Duesentrieb

Een vijftienjarige tiener uit Beerzel dacht een ingenieus plan te hebben gevonden om zijn buurtbewoners op te lichten. De jongen bezorgde de bewoners facturen waarin hij hen opriep geld te storten voor de wegenwerken. 

De brief, afkomstig van zijn fictieve bouwbedrijf ‘GVV-signalisatie’, somde de kosten van de werkzaamheden op. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. In totaal zou elke bewoner 200 euro moeten bijdragen en dit ten laatste voor het einde van de week.

Gelukkig hadden de buurtbewoners snel door dat er iets niet pluis was. Ze gingen verhaal halen bij de gemeente en die bevestigde dat het om oplichterij ging. Uiteindelijk kon de jongen gevat worden toen hij borden met verboden parkeren in de straat aan het plaatsen was.

De jeugdige oplichter had de actie alleszins goed voorbereid. Voor hij de brieven op de bus deed, brak hij enkele klinkers uit de grond. Toen hij gevat werd, was hij bezig borden aan te brengen die waarschuwden voor op de ‘geplande werkzaamheden’. Dit zou de brief geloofwaardiger moeten maken.