Johnny Depp komt verplichtingen scheiding niet na

AFP / P. Hamilton

Johnny Depp lijkt toch niet van plan te zijn om te voldoen aan de afspraken die hij en zijn ex Amber Heard in augustus maakten in hun scheidingsovereenkomst.

Volgens documenten in handen van E! News stelt de acteur het tekenen van de overeenkomst uit omdat hij boos is over de recente uitspraken van zijn ex over huiselijk geweld. Hij is bovendien een aantal verplichtingen niet op tijd nagekomen, waaronder het versturen van persoonlijke bezittingen van zijn privé-eiland naar zijn ex. Er moet ook nog een auto van de acteur op haar naam gezet worden.

De 30-jarige actrice krijgt volgens de overeenkomst 7 miljoen dollar (6,7 miljoen euro) van haar ex, die ze gaat schenken aan twee door haar gekozen goede doelen: een kinderziekenhuis in Los Angeles en een organisatie die opkomt voor de rechten en vrijheden van Amerikaanse burgers. Eerder maakte de 53-jarige Amerikaanse acteur al een deel van het geld, namelijk 200.000 dollar (192.000 euro) over aan deze goede doelen. Nochtans was overeengekomen dat de schenking door de actrice zelf ging gebeuren. De ‘Pirates of the Caribbean’-acteur moet binnen een jaar de overige 6,8 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) aan zijn ex overmaken. Heard zal dit geld daarop zelf schenken.