‘How I Met Your Mother’ krijgt spin-off

AFP / B. Gabbe

Een nieuwe spin-off van ‘How I Met Your Mother’ is in de maak. Het is de tweede keer dat er een poging wordt ondernomen om de succesvolle serie op die manier verder te laten leven.

De serie gaat ‘How I Met Your Father’ heten en wordt geschreven door schrijvers Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, meldt The Hollywood Reporter. De twee werkten eerder al aan de televisieserie ‘This is Us’.

De reeks zal verteld worden vanuit een vrouwelijk standpunt, in tegenstelling tot het origineel. Er zullen allemaal nieuwe personages aangevoerd worden. Het is nog niet bekend of de castleden van de oorspronkelijke serie voor eventuele gastrollen terugkeren. Gelijkaardig aan ‘How I Met Your Mother’, zal het verhaal gaan over hoe het hoofdpersonage haar echtgenoot heeft leren kennen.

Bedenkers Carter Bays en Craig Thomas zullen slechts beperkt betrokken zijn bij ‘How I Met Your Father’, omdat zij al een contract hebben bij Sony en de serie wordt gemaakt door 20th Century Fox.

Kort na het laatste seizoen van ‘How I Met Your Mother’ werd in 2014 een spin-off aangekondigd, die ‘How I Met Your Dad’ heette, maar die serie werd niet opgepikt. Actrice Meg Ryan was ingeschakeld als de verteller.

‘How I Met Your Mother’ was zeer populair. Van de serie, met acteurs Neil Patrick Harris, Jason Segel en Coby Smulders, verschenen negen seizoenen.