'Game of Thrones' legt Lena Headey geen windeieren

‘Game of Thrones'-actrice Lena Headey krijgt meer dan een miljoen dollar (960.000 euro) per aflevering. Dat meldt E! News op basis van haar scheidingspapieren.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

De 43-jarige actrice, die de rol van de sinistere koningin Cersei Lannister speelt in de populaire HBO-serie ‘Game of Thrones', is aan het scheiden van haar ex Peter Loughran. Die beweert dat Headey haar geld verschuldigd is. Hij eist eveneens gedeelde voogdij over hun 6-jarige zoontje Wylie.

Volgens de scheidingspapieren vraagt Loughman aan de rechtbank dat zijn ex-vrouw zijn advocatenkosten van 40.000 dollar (38.400 euro) betaalt. Als argument voert Loughran aan dat "Headey meer dan 1 miljoen dollar per aflevering betaald krijgt" voor haar rol in Game of Thrones.

De Britse actrice heeft niet gereageerd op de cijfers. The Hollywood Reporter meldde in november dat acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister) en Kit Harrington (Jon Snow) voor de laatste twee seizoenen van de serie 1,1 miljoen dollar (1,05 miljoen euro) per aflevering betaald krijgen.