Status van legende staat op het spel in kamp tussen Joshua en Klitschko

door
Belga
Leestijd 2 min.

De winnaar van de kamp om de IBF- en WBA-wereldtitels bij de zwaargewichten tussen de Oekraïner Vladimir Klitschko en Anthony Joshua mag zichzelf een "bokslegende" noemen. Dat heeft de Brit woensdag in Londen gezegd. "Die kamp kan van een kampioen meteen een legende maken", verklaarde de olympische kampioen van 2012 op een persconferentie in Wembley, waar het gevecht op 29 april 2017 zal plaatsvinden. "Er zal enorm veel aandacht zijn. Dat soort kampen kunnen ervoor zorgen dat mensen anders naar je kijken", aldus de 27-jarige Joshua. "Een KO zou de kers op de taart zijn. Maar een overwinning, gelijk op welke manier, is in ieder geval doenbaar."

Zaterdag verdedigde de Brit in Manchester met succes zijn IBF-wereldtitel. In de titelkamp haalde hij het in de derde ronde met een technische knock-out van zijn Amerikaanse uitdager Eric Molina.

Klitschko, die vorig jaar al zijn wereldtitels verloor tegen de Brit Tyson Fury, was woensdag eveneens aanwezig op de persconferentie in Wembley. "Opnieuw wereldkampioen worden is een obsessie geworden", zei de Oekraïner, die op het moment van de kamp 41 jaar zal zijn. "Ik had, heb en zal alleen maar complimenten hebben voor Joshua", aldus Klitschko, die in het verleden vaak met de Brit trainde. "In zekere zin zijn we vrienden. Ik noemde hem 'kleine broer'. Maar als ik in de ring tegenover mijn broer sta, dan ga ik tot het uiterste", besloot Klitschko, wiens broer Vitali in het verleden ook wereldkampioen was bij de zwaargewichten.

bron: Belga