Politie Brussel West pakt zes drugdealers op

De lokale politie van de zone Brussel West heeft het voorbije weekend zes drugdealers opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket woensdag. Een eerste 53-jarige verdachte verkocht drugs in een café aan de Jean Dubrucqlaan en stond al gekend voor 53 feiten. Bij een huiszoeking in het café en in zijn woning vond de politie 573,38 gram cannabishars, 2 gsm’s en 3 sim-kaarten. Het café werd na de arrestatie van de man verzegeld.

Twee andere verdachten, 22 en 34 jaar oud, liepen tegen de lamp toen ze aan hoge snelheid door de François Musstraat reden en de politie in hun wagen 14 gram cocaïne en 1.040 euro vond.

Een vierde verdachte (50) werd opgepakt bij een controle door de MIVB op een tram aan de halte Jubelfeestlaan. De man bleek niet alleen geen vervoersbewijs te hebben, hij had ook 5 bolletjes heroïne bij.

De twee laatste verdachten tenslotte, 46 en 36 jaar oud, werden op heterdaad betrapt in de Herkoliersstraat, waar ze de balans opmaakten van hun drugverkoop. Helaas voor hen deden ze dat terwijl ze geobserveerd werden door agenten in burger. Toen die het tweetal wilden inrekenen, ging één de dealers er nog vandoor, waarbij hij een deel van zijn geld en drugs op de grond smeet. Bij zijn arrestatie had de man nog vier pakjes heroïne en een kleine geldsom op zak.

bron: Belga