Overwegend zonnig en droog

Overwegend zonnig en droog

Het blijft vanmiddag overwegend zonnig met enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 10 graden elders. Ook ’s avonds en ’s nachts blijft het lichtbewolkt, ten zuiden van Samber en Maas is er kans op mist. Minima tussen 0 en 4 graden. Dat meldt het KMI. Donderdag is het weer overwegend zonnig met maxima tussen 7 en 8 graden in Laag-België en rond 5 graden in de Ardennen. In de nacht van donderdag op vrijdag neemt de lage bewolking toe en kan in Hoog-België daardoor de zichtbaarheid beperkt zijn. De minimumtemperaturen liggen opnieuw tussen 0 en 4 graden.

Vrijdagochtend wordt het grijs met in Vlaanderen soms nevel en ten zuiden van Samber en Maas veel mist, die plaatselijk kan aanvriezen. Geleidelijk trekt het ochtendgrijs op en krijgen we zonnige perioden. Het kwik stijgt tot 3 à 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en tot 8 graden elders.

Het weekend begint zonnig, maar de bewolking neemt geleidelijk toe vanuit het westen. Op het einde van zaterdag is er kans op zeer lichte neerslag. De maxima liggen rond 6 graden. De volgende dagen blijft het rustig met dikwijls lage wolken, nevel en mist. De temperatuur dalen geleidelijk tot 3 of 4 graden in het centrum van het land. In de Ardennen gaat het ’s nachts licht vriezen.

bron: Belga