Man zoekt ruzie op café en brengt zichzelf per ongeluk fataal schot toe

In het Henegouwse Fleurus bracht een veertiger zichzelf woensdagnamiddag per ongeluk een fataal schot toe met het geweer dat hij in zijn zak had zitten. Dat gebeurde nadat hij door een cafébaas werd buitengezet omdat hij andere klanten lastigviel. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 48-jarige man, die bij het gerecht bekend stond voor feiten met verdovende middelen en wapenbezit, stapte woensdag rond 16 uur een café in Fleurus binnen.
In het café begon hij andere klanten lastig te vallen en zei hij ook dat hij een pistool in zijn zak had zitten. De zoon van de zaakvoerder zette hem buiten. De dakloze viel en schoot zichzelf per ongeluk een kogel in de borst. Ernstig gewond zocht hij zijn toevlucht tot een ander café, waar de hulpdiensten ter plaatse kwamen en hem naar het ziekenhuis brachten.
Volgens de lokale politiezone Brunau is hij daar in de loop van de avond aan zijn verwondingen bezweken.
Een onderzoeksrechter ging ter plaatse voor een reconstructie, die het verhaal van de café-eigenaars en getuigen bevestigde. Aangezien de veertiger overleden is, vroeg de onderzoeksrechter niet om een vervolging.

bron: Belga