EuroCup basket (v) – Castors Braine grijpt naast plek in achtste finales na nipte zege bij Keltern

EuroCup basket (v) - Castors Braine grijpt naast plek in achtste finales na nipte zege bij Keltern

Castors Braine heeft zich woensdag net niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de EuroCup basketbal voor vrouwenteams. Op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase won het met 68-69 (rust: 38-39) bij rechtstreekse concurrent Stars Keltern, maar die zege had ruimer (minimum zes punten) moeten zijn voor kwalificatie. Julie Allemand (20 punten, 4 rebounds), Kahleah Copper (15 punten, 12 rebounds) en Céleste Trahan-Davis (13 punten, 10 rebounds) waren de uitblinkers bij het team van Philip Mestdagh. Bij de Duitsers stond Manu Mayombo 26:52 op het parket. Daarin was ze goed voor 13 punten en vijf rebounds.
In groep F eindigt Castors Braine op de derde plaats met negen punten. Keltern is tweede achter poulewinnaar Girona, eveneens met negen punten, maar deed het beter in de onderlinge confrontaties met Castors. Begin november won Keltern immers met 62-68 in Waals-Brabant. De eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de achtste finales.
Voor Namen stond niets meer op het spel in groep E. Het verloor voor eigen publiek met 52-77 van het Franse Nantes. Namen, dat zijn zesde nederlaag slikte, eindigt op de vierde en laatste plaats.

bron: Belga