Elon Musk (Tesla) en Travis Kalanick (Uber) gaan Donald Trump adviseren

Elon Musk (Tesla) en Travis Kalanick (Uber) gaan Donald Trump adviseren
Elon Musk (Tesla) en Travis Kalanick (Uber) gaan Donald Trump adviseren

De topmannen van de Amerikaanse technologiebedrijven Uber en Tesla gaan toetreden tot het ‘strategisch forum’ dat de Amerikaanse president-elect Donald Trump advies zal geven bij zijn economisch beleid. Dat heeft zijn team bekendgemaakt kort voor een ontmoeting tussen Trump en enkele topmensen uit Silicon Valley. In het ‘Strategisch en Beleidsforum’ worden negentien Amerikaanse topmannen van grote Amerikaanse bedrijven bijeengebracht. Het is de bedoeling dat de toekomstige president regelmatig met het forum zal overleggen bij het uittekenen van zijn economisch beleid. Eerder waren de eerste zestien namen al openbaar gemaakt, maar Trumps transitieteam voegde daar woensdag nog drie extra bedrijfsleiders aan toe.

Zo blijkt nu dat Travis Kalanick (Uber) en Elon Musk (Tesla en SpaceX) de enige twee CEO’s uit Silicon Valley worden in die adviesgroep. Met Ginni Rometty van het New Yorkse technologiebedrijf IBM, zetelt wel nog de topman van een derde technologiebedrijf in dat forum.

Daarnaast maakte het transitieteam bekend dat Indra Nooyi, de CEO van PepsiCo, eveneens deel zal uitmaken van Trumps economische adviesorgaan. Trump ontmoet woensdag in zijn toren in New York overigens verschillende toplui uit Silicon Valley. Kalanick en Musk zullen daarbij aanwezig zijn. Verder worden onder meer ook Jeff Bezos van Amazon, Tim Cook van Apple, Larry Page en Eric Schmidt van Alphabet (Google), Sheryl Sandberg van Facebook en Safra Catz van Oracle in de Trump Tower verwacht.

De bekendste toplui uit Silicon Valley hadden zich tijdens verkiezingscampagne nog achter de Democratische kandidate Hillary Clinton geschaard. De enige uitzondering was Peter Thiel, de medeoprichter van het betaalsysteem PayPal, die momenteel lid is van Trumps transitieteam.

Bron: Belga