Croky Cup - Racing Genk wint bij Charleroi en stoot door naar halve finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Racing Genk heeft zich woensdag verzekerd van een plek bij de laatste vier in de Beker van België. Na verlengingen won het met 1-3 bij Charleroi. Nikos Karelis lukte een hattrick. Het team van Peter Maes kon na 70 minuten de ban breken. De bedrijvige Leandro Trossard pakte uit met een lage voorzet. Nikos Karelis gaf Parfait Mandanda geen kans. Aan de overzijde reageerde de thuisploeg via David Pollet. Maar ook Genk kon nog aanspraak maken op een doelpunt, via opnieuw Karelis en Trossard. De lat verhinderde dat Omar Colley de 0-2 binnen kopte. Na 82 minuten was het moment van Steeven Willems aangebroken. De Fransman poeierde een fraai afstandsschot voorbij Marco Bizot: 1-1.

Vijf minuten ver in de verlengingen kwam Genk opnieuw op voorsprong. Na mistasten van Willems bediende Buffel Karelis. De Griek prikte zonder aarzelen zijn tweede van de avond tegen de netten, een klap die de Carolo's niet meer te boven kwamen. Clinton Mata ging aan de noodrem hangen bij de doorgebroken Karelis, waarna hij op rood getrakteerd werd. Met een man minder slikte Charleroi nog een derde treffer van Karelis, die opnieuw bediend werd door Buffel.

Vorig seizoen schakelden de Limburgers Charleroi uit in de achtste finales van de Croky Cup.

Eupen verzekerde zich dinsdag als eerste van een ticket voor de halve finales door Kortrijk met 4-0 te verslaan. Woensdagavond kwalificeerde Zulte Waregem zich ten koste van Sint-Truiden (2-0). KV Oostende nam met 1-0 de scalp van AA Gent.

De heenwedstrijden van de halve finales worden (normaal gezien) op 17-18 januari 2017 gespeeld, de terugmatchen gaan door op 1 februari 2017. De finale vindt op 18 maart 2017 plaats in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

bron: Belga