Apache.be ziet abonnees flink stijgen na rechtszaken

Apache.be telt momenteel bijna 3.000 abonnees, zo’n 1.200 meer dan vóór het werd gedagvaard voor haar politieke en vastgoedberichtgeving. Ook een crowdfunding leverde meer op dan verwacht, laat de nieuwssite woensdag weten. De rechtszaak is intussen vastgesteld voor het voorjaar van 2018. Nadat bekend was geraakt dat Joeri Dillen, voormalig kabinetchef van Bart De Wever (N-VA), en vastgoedbedrijf Land Invest Group opgeteld de torenhoge som van 350.000 euro eisen van de nieuwssite voor hun artikels over de Antwerpse vastgoedsector en linken met de politiek, kreeg Apache.be heel wat steunbetuigingen.

Het aantal leden nam toe, van zo’n 1.800 naar bijna 3.000. Ook het aantal coöperanten is intussen gegroeid tot zo’n 1.000. Apache startte daarnaast een crowdfundingactie om de rechtszaken te kunnen betalen. Het resultaat daarvan “overtreft alle verwachtingen”, klinkt het. “We hadden de lat ambitieus op 50.000 euro gelegd, maar dankzij jullie steun haalden we uiteindelijk ruim 65.000 euro op”, luidt het in een bericht naar de lezers.

Ook laat het medium weten dat de rechtszaak intussen voor de rechter is gekomen, maar is uitgesteld tot het voorjaar van 2018. “Het komende jaar zullen wij en de tegenpartijen schriftelijk standpunten innemen en tegenargumenten formuleren”, zegt de redactie. Het Brusselse advocatenkantoor Altius staat hen bij.

Ten slotte laat het ook weten de redactie te zullen versterken met een extra onderzoeksjournalist. “Apache laat zich niet monddood maken. Integendeel, we willen net meer zoeken en meer onthullen”, klinkt het strijdvaardig.

bron: Belga