Acht maanden met uitstel voor masturberende sportmonitor tijdens schooluitstap

Een voormalige begeleider van een waterpark in Maaseik is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden en een boete van 1.800 euro, beiden met uitstel, voor de aanranding van een dertienjarig meisje tijdens een schooluitstap. De man uit Maaseik is de komende vijf jaar ook zijn rechten kwijt en mag niet meer met minderjarigen werken.
Op 6 juni 2014 was het meisje samen met haar klas onder begeleiding van de sportmonitor een kajaktocht aan het maken. Het meisje was achterop geraakt en de sportmonitor wachtte op haar terwijl de groep verder ging. Volgens het meisje vroeg de sportmonitor haar eerst hoe oud ze was om vervolgens haar te kussen en haar bikini naar beneden te trekken. Ook zou hij zijn geslachtsdeel getoond hebben aan het meisje. Het meisje vertelde het voorval aan haar juffrouw en enkele medeleerlingen en legde een week later, samen met haar ouders, een klacht neer tegen de sportmonitor.

In eerste instantie ontkende de dertigjarige sportbegeleider alles maar later gaf hij toe dat het meisje mogelijk zijn geslachtsdeel had gezien toen hij masturbeerde. Toen de feiten aan het licht kwamen werd de sportmonitor op staande voet ontslagen door het waterpark. Zijn advocaat vroeg de opschorting maar daar ging de rechtbank niet op in.

bron: Belga