Nieuw festival tovert cruiseschip om tot danstempel

Enkele Belgische ondernemers lanceren samen een nieuw festivalconcept: The Ark. Bedoeling is dat 4.000 muziekliefhebbers vier dagen lang op een cruiseschip feesten op elektronische muziek.

Het schip The Freedom of The Seas (foto), een van de grootste cruiseschepen ter wereld, zal de 4.000 feestvierders deze zomer verwelkomen voor de eerste editie van het festival, dat omschreven wordt als een soort Tomorrowland op zee.

De drijvende kracht achter het initiatief is Yvan Vindevogel, een ondernemer in de farma- en ginsector die mee aan de basis lag van Omega Pharma. Ruim een jaar geleden lanceerde hij het idee en intussen wist hij enkele kennissen, ondernemers en geldschieters te overtuigen om mee op de kar te springen.

Op 31 augustus 2017 vertrekt het schip vanuit Barcelona, waar het vier dagen later ook opnieuw zal aanmeren. Tussendoor stopt het schip in Ibiza en Marseille. Gedurende vier dagen en drie nachten kunnen de passagiers uit de bol gaan op de beats van meer dan 50 dj’s, die performen op zeven verschillende podia. Om dat mogelijk te maken worden het bovendek, een bioscoopzaal en de ijspiste omgebouwd tot dansvloer. Voor de vormgeving van de podia zal The Ark samenwerken met gerenommeerde danstempels als Ministry of Sound (Londen) en Versuz (België), maar er lopen ook gesprekken met Pacha (Ibiza) en Elrow (Barcelona).

De line-up is nog niet bekend, “maar het is de bedoeling om een breed aanbod aan elektronische muziek te brengen, van mainstream tot underground”, klinkt het bij woordvoerder Frederic De Gezelle in De Tijd. Bedoeling is om een bont allegaartje van internationale muziekliefhebbers aan te trekken.

De organisatie van The Ark heeft tot nu toe 5 miljoen euro gekost. De oprichters ervan trokken samen ruim 0,5 miljoen euro uit. Voor het overige bedrag wordt er gerekend op sponsors, de ticketverkoop en drankinkomsten.