Weerbericht – Zacht voor tijd van het jaar

Dinsdag krijgen we veel bewolking met soms lichte regen bij maxima van 4 tot 9 graden. Ook woensdag wordt zacht met geleidelijk brede opklaringen. Donderdag wordt droog met opklaringen, met vrijdag mogelijk meer wolken en maxima rond 8 of 9 graden in het centrum, zo voorspelt het KMI. Dinsdag blijft het zwaarbewolkt met soms lichte regen of motregen en maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen.
Dinsdagavond en -nacht zijn er nog steeds veel wolken met vooral over het noorden nog wat lichte regen of motregen, en later geleidelijk droog vanaf het westen. Langs de Franse grens en aan de kust zijn tegen het einde van de nacht opklaringen mogelijk. Lokaal kan er zich nevel of mist vormen. De minima komen uit tussen 2 graden in het uiterste zuiden van het land en 7 graden in Vlaanderen.
Woensdagochtend is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met lokaal nevel of mist, maar is het overwegend droog. In de loop van de dag komen er brede opklaringen. Met maxima tussen 6 en 9 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 9 en lokaal 11 graden elders wordt het zacht voor de tijd van het jaar.
Donderdag blijft droog met opklaringen. Vrijdag en zaterdag hangt er meer lage bewolking en kan het lokaal nevelig of mistig zijn. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden.
Vanaf zondag wordt het zonniger maar ook kouder, met geleidelijk algemene nachtvorst en maxima tussen 3 en 5 graden.

bron: Belga