Sagan ziet weinig verschil tussen Tinkoff en nieuw team Bora-Hansgrohe

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op een persconferentie in Spanje, die live werd uitgezonden via Twitter, sprak Peter Sagan over zijn nieuwe team en de doelen van 2017. De wereldkampioen koerst komend seizoen voor Bora-Hansgrohe dat een WorldTour-licentie kreeg van de UCI. Zoals bekend vangt Sagan zijn seizoen aan in de Tour Down Under, een WorldTour-wedstrijd waar hij voor het eerst sinds 2010 weer aan de start komt en die van 14 tot 21 januari wordt verreden in Australië. Daarna gaat het vizier op de klassiekers. "Mijn doelen in 2017 zijn dezelfde als die van andere jaren", lichtte hij toe, "mikken op een overwinning in de klassiekers, daarna de Tour met ritzeges en het groen en vervolgens nog enkele mooie wedstrijden op het eind van het seizoen."

Natuurlijk zou hij ook graag nog een tweede keer de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares willen brengen, een koers waar de start volgend jaar in Antwerpen ligt en het parcours dus gewijzigd is. "Maar de finale is wel dezelfde", wist Sagan te vertellen. "Dat is het belangrijkste. Ja, ik wil graag een tweede keer die Ronde winnen, natuurlijk", zei hij kort, al droomt hij ook van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix stelde hij eerder in interviews.

Sagan koerste de voorbije seizoenen voor Tinkoff, daarvoor bij Cannondale. Nu start hij in een nieuwe ploeg, Bora-Hansgrohe, een team dat het voorbije seizoen nog een pro-continentaal statuut had en in 2017, mede ook door het aantrekken van Rafal Majka, Leopold König en een stevige financiële injectie, WorldTour wordt. "Ik zie niet zo gek veel verschil met mijn vroegere teams", aldus Sagan. "Ik voel me hier al goed thuis, er hangt een goede sfeer en ik vind hier ook een paar oud-ploegmaten terug. Er wordt gezegd dat de overgang van een klein naar een groot team niet gemakkelijk is, dat de transitie die ze doormaken niet altijd evident is, maar ik heb hier niet het gevoel dat dit een klein team is dat plots groot is geworden of dat ik nu opeens in een klein team koers. Alles gaat er hier heel professioneel aan toe, iedereen kent zijn taak, we rijden met goede fietsen (Specialized) en de manager en ploegleiders weten wat hen te doen staat."

bron: Belga