Jambon opent nieuwe kantoren federale politie in Hasselt

Jambon opent nieuwe kantoren federale politie in Hasselt

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft vanmiddag de nieuwe kantoren van de federale politie in Hasselt officieel geopend. Naast een nieuwbouw zijn de kantoren in het bestaande administratieve gebouw gerenoveerd. De federale politie in Limburg was tot nu toe gehuisvest op verschillende locaties en in verouderde gebouwen. Om de diensten van de federale politie te optimaliseren, werd beslist alle diensten samen te brengen op de bestaande site aan de Luikersteenweg in Hasselt. “Er is een nieuw gebouw neergepoot achter het al bestaande administratieve gebouw”, zegt minister Jambon. “Daar zitten nu de Coördinatie- en Steundirectie en de federale gerechtelijke politie samen. Bij de nieuwbouw is er nagedacht over duurzaamheid en groene energie. Zo staan er 100 zonnepanelen op het dak en heeft het bestaande gebouw enkele groene daken gekregen.”

Na dertig jaar gebruik van de politiesite was een opfrissing hoognodig, al liep dat niet altijd van een leien dakje. “De bouwperiode heeft 2 jaar geduurd en dat heeft het geduld van onze medewerkers wel op de proef gesteld”, vertelt Robin Minten, directeur-coördinator Limburg van de federale politie. “Zo was er lawaaioverlast bij de noodcentrale 101 door afbraakwerken een verdieping hoger. Dat was lastig, maar het resultaat telt nu des te meer en de reacties van onze medewerkers zijn heel positief.”

De federale overheid investeerde 11,5 miljoen euro in de nieuwbouw en de renovatie van het bestaande politiegebouw. Vanaf 2018 komt op Campus H, de Veiligheidssite Hasselt naast de gevangenis, het Communicatie- en Informatiecentrum van de federale politie. Daar trekt de federale overheid nog eens 8,3 miljoen euro voor uit.

bron: Belga